Meest gelezen blogs van 2020

LijstNog eventjes en het jaar 2020 is weer voorbij. Een hectisch jaar om af te sluiten. Welke berichten werden het afgelopen jaar het meest gelezen door jullie? We blikken even terug.

  1. Daar is-ie dan: de Gasketelwet
  2. Meterkast wordt prefab
  3. Boete weigering slimme meter
  4. Waterbak als warmtebatterij
  5. Wijziging rookmelders | Whitepaper

Daar is-ie dan: de Gasketelwet
De Gasketelwet werd vlak voor de zomer voor de vierde keer uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling om de wet in januari 2019 in te laten gaan. Nu is het dan zover. Vanaf 1 april 2022 moeten bedrijven gecertificeerd zijn om cv-ketels, gashaarden en geisers te mogen plaatsen, onderhouden of repareren. Het nieuwe stelsel moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide omlaag gaat. Lees hier het hele bericht.

Meterkast wordt prefab
Tilburg had in mei de primeur voor de eerste prefab meterkast in handen met bouwplaats Willemsbuiten. Enexis Netbeheer en Van Wijnen starten met de uitrol van prefab meterkasten, die aan het begin van het bouwproces worden geïnstalleerd.

Boete bij weigering van slimme meter
Zonnepanelenbezitters moeten een slimme meter of digitale meter hebben als de salderingsregeling afgebouwd wordt, staat in het Wetsvoorstel afbouw salderingsregeling. Dat betekent dat vanaf 1 januari 2023 alle eigenaren een meter moeten hebben die de levering en teruglevering van elektriciteit afzonderlijk kan meten. Netbeheerders bieden vanaf 2021 zo’n meter aan aan eigenaren die er nog geen hebben. Dit bericht schreven wij hier hierover.

Waterbak als warmtebatterij
Vlak voor de zomer schreven wij het bericht dat na de zomer met de bouw werd begonnen van een heel erg duurzaam huis in de Slimme Wijk in Helmond. In de grond onder het huis komt een bassin met 104 kuub water dat dient als ‘warmtebatterij’.

Wijziging rookmelders | Whitepaper
Het bouwbesluit wordt vanaf 1 juli 2022 aangepast: zowel in nieuwbouw als bestaande bouw is het verplicht rookmelders op iedere verdieping te plaatsen. Wij publiceerden over dit onderwerp een gratis whitepaper.

Dit waren de meest gelezen artikelen op onze website. Hieronder vind je nog enkele artikelen die dan wel niet in de top vijf zijn geëindigd, maar die wellicht net zo interessant zijn om te lezen.

Terug naar overzicht