Techniekuitjes dichtbij huis

Wil je deze zomer op pad met je (klein)kinderen voor wat technische uitdagingen? Jet-Net & TechNet hebben een leuk lijstje samengesteld waar je in eigen land naartoe kan gaan.

De Uitvindfabriek, Breda
Buiten spelen midden in de stad, het kan bij de Uitvindfabriek! Naast films en workshops in de oude fabrieksruimte kunnen kinderen losgaan op het buitenterrein van de voormalige snoepjesfabriek. Ga skelteren, hutten bouwen, spelen met bijzondere muziekinstrumenten of probeer de nieuwe waterbaan!

Steenkolenmijn, Valkenburg
Bezoek een echte kolenmijn en ga op zoek naar het zwarte goud! Bij Steenkolenmijn Valkenburg leer je alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers, krijg je een demonstratie van de indrukwekkende mijnbouwmachines en ontmoet je echte mijnwerkers!

Deltapark Neeltje Jans, Oosterschelde
Bezoek de grootste stormvloedkering ter wereld in Delta Park Neeltje Jans en leer alles over de indrukwekkende techniek ervan. Bezoek de stormvloedkering van binnen of ervaar het historische verhaal van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier in de Delta Experience. En na afloop lekker het waterpark in!

Science Centre, Delft
Het Science Centre van de TU Delft biedt deze zomer de Science Experience! In twee uur tijd ontdek je de Amaze Technology-tentoonstelling en de uitvindingen van de onderzoekers van TU Delft, krijg je een interactieve demonstratie in een van de labs en doe je een familieworkshop voor jong en oud waarin je de hoogst mogelijke constructie bouwt of een afwasrobot maakt.

LEGiOmuseum, Grootegast
900 m2 aan LEGO? Dat vind je in het LEGiOmuseum! Het museum beschikt over een eigen collectie, maar ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar om zo een zo breed mogelijk beeld te kunnen bieden over LEGO. Naast de mooiste bouwwerken, zoals de Martinitoren van Groningen, kun je hier ook zelf lekker bouwen en spelen met LEGO.

Thuis aan de slag
Liever in eigen tuin aan de slag? Ook dat kan! Bijvoorbeeld met de proefjes van C3, lanceer bijvoorbeeld een raket met een bruistablet, ontdek wat zout met ijs doet of maak een ei doorzichtig. Veel is er niet voor nodig, met een paar huis-, tuin- en keukenmiddelen kom je een heel eind.

Bron: Jet-Net & TechNet

Terug naar overzicht