Techfestival vol robots

Nog nooit kwamen er zoveel techfanaten naar Bright Day. Het beloofde een technologiefestival te worden vol robots, gamers, futuristische voertuigen en hele slimme gadgets. Henk & Fred was erbij om de sfeer te proeven van deze achtste editie en de beloofde hoogtepunten met eigen ogen te aanschouwen. Hieronder enkele highlights.

Sophia
Al bij binnenkomst viel op dat het publiek erg divers was, het evenement vol spelelementen zat en dat van alle tech-hoogstandjes een hoofdrol was weggelegd voor de robots.

Zoals aangekondigd was de meest menselijke robot ter wereld de hoofdgast op Bright Day. Robot Sophia werd op het hoofdpodium geïnterviewd waar ze soms erg gevat reageerde op vragen uit het publiek. In het Engels uiteraard. Bekijk onderstaande video van Bright waarin een kort interview met Sophia te zien is en een interview met James Chen van de Amerikaanse robotontwikkelaar Hanson Robotics. Kijk zeker de hele video af: James bevestigt aan het eind dat er een kleinere versie van Sophia op de markt komt.

Daarnaast waren er verschillende zorgrobots te zien, waaronder zorgrobot Phi en liet de autonome robotviervoeter ANYmal zijn kunsten zien, op het podium en ernaast.

Drone race
Achterin de hal lieten ervaren dronevliegers – of piloten zoals ze zichzelf ook wel noemen – hun kunsten zien. Zij gingen onder toeziend oog van een volle tribune de strijd met elkaar aan en vlogen met drones door een spannend parcours.

Futuristische voertuigen
Natuurlijk konden we de ‘Future Mobility Area’ niet overslaan. Zo was onder andere de Nuna 8 van het Nuon Solar Team en de zonneauto Stella Vie van de TU Eindhoven te bewonderen. Maar ook andere futuristische voertuigen stonden te shinen op Bright Day, zoals slimme e-scooters en ligfietsen. Defensie presenteerde meerdere innovaties, waaronder bijzondere drones.

Bright Day werd georganiseerd door Bright en RTL Live Entertainment.

Terug naar overzicht