Interview - Steutel Installatietechniek

Van medewerker werden ze plotseling directeur van Sleutel Installatietechniek. Dat was best even wennen, vertelt Eelco-Jan Janse.

1 januari 2012. Een bijzondere datum voor jou en je twee collega’s?
Eelco-Jan Janse: “Op die dag werd ik samen met mijn twee vrienden Marien Catshoek en Jacco Quist eigenaar van Steutel Installatietechniek. Vanaf school werkten we hier al en de één op andere dag waren we geen medewerkers meer, maar ondernemers.”

Waar kwam het idee vandaan om het bedrijf over te nemen?
“De oude eigenaar Marius Viergever was met de toekomst bezig. Hij wilde er langzaam een punt achter zetten, maar voelde zich verantwoordelijk voor het bedrijf, de medewerkers en de klanten. Hij zou het prettig vinden als het bedrijf bleef bestaan. Hij vroeg aan ons of wij er iets voor voelden om het over te nemen. Eerlijk gezegd kriebelde het bij mij meteen al. Al vond het thuisfront het toen nog wel lastig. Maar samen zagen wij de uitdaging. Alleen was het toen crisis. We hebben de ergste jaren even afgewacht, waardoor het toch nog even duurde voor alles rond was. Marius heeft ons geholpen met de overname. Hij bleef eigenaar van het pand, dat wij op de dag van vandaag huren. We kijken nu of we het kunnen kopen…”

Is de overdacht soepel verlopen?
“Het liep wel bijzonder. De overdracht was een groot avontuur. Marius Viergever vond dat we ervaring moesten opdoen in de praktijk. Maar wat wisten wij nou van ondernemen? Helemaal niks! Zelfs een offerte maken bleek enorm lastig. Hoeveel uur reken je voor deze klus en hoeveel uur voor een andere klus? We hebben zonder kennis en ervaring software en een computer aangeschaft, die we al snel weer moesten vervangen, omdat ze niet voldeden. Marius is hier na de overdracht blijven werken. Eerst vijf dagen en geleidelijk bouwde hij het af naar nu nog twee dagen. Feitelijk begon het inwerken na de overdracht. Vanaf dat moment heeft hij ons prima begeleid en geholpen. Hij had ook totaal geen probleem met het aannemen van een nieuwe rol en om zijn oude rol los te laten. Na de overdracht viel er bij hem een grote last van zijn schouders.”

Klik hier om het hele interview te lezen.

Terug naar overzicht