Overname Duitse groothandel

De joint venture itsoos maakt bekend dat ze de Duitse elektrotechnische groothandel Hardy Schmitz overnemen. Hardy Schmitz bedient met vijf vestigingen en hoofkantoor in Rheine zowel de industrie als de installateur. De jaaromzet van Hardy Schmitz zal dit jaar naar verwachting circa 150 miljoen euro bedragen.

itsme legt zich met name toe op de industriële afnemers, terwijl Koninklijke Oosterberg voornamelijk installateurs tot haar klanten mag rekenen. Binnen deze klantsegmenten vormen beide groothandels de top van de Nederlandse markt. itsme is met haar buitenlandse dochters actief in België, Duitsland, Roemenië en Spanje. Koninklijke Oosterberg is tot nu toe alleen in Nederland actief.

De directie van Hardy Schmitz blijft ongewijzigd. Jan Schmitz, aandeelhouder van Hardy Schmitz en lid van die directie ziet veel perspectief: ‘Door deze stap sluiten we aan bij familiebedrijven met al meer dan 100 jaar succes in industrie en installatie, versterkt door een jarenlange persoonlijke vertrouwensband.’

Terug naar overzicht