Meterkast van de toekomst

De toekomstEen speciale werkgroep van de NEN is op dit moment druk bezig met de meterruimte van de toekomst. Hoe moet die eruit zien? Want er gebeurt veel op dat vlak. Nieuwe woningen hebben doorgaans geen gasaansluiting meer en er komen allerlei alternatieven voor aardgas. Zoals all-electric, groen gas en waterstof.

De werkgroep die verantwoordelijk is voor de NEN 2768 heeft een aantal nieuwe conceptmeterruimten ontwikkeld. Onder andere een smallere variant voor woningen zonder gas- en warmteaansluiting. Maar ook een meterkast waarbij de overdrachtspunten van de verschillende netbeheerders in de gevel worden geplaatst.

In totaal zijn er 9 proefopstellingen. Deze kun je bekijken van maandag 9 tot en met vrijdag 11 december (van 9.30-17.00u) in De Woonindustrie in Nieuwegein. Via een vragenlijst kunnen bezoekers per meterruimte hun mening geven. Deze worden door de werkgroep gebruikt op de prototypen te evalueren en – indien kansrijk – verder door te ontwikkelen. In verband met de RIVM-richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus dien je van tevoren door te geven wanneer en hoe laat je komt.

Foto: Enexis

Terug naar overzicht