Een inspecteur is geen boeman

Integendeel. Met de kennis en ervaring van de inspecteur is hij een goede sparringspartner voor de monteur én vice versa.

Scania
Een mooi praktijkvoorbeeld van een constructieve en plezierige samenwerking, is de inspectie en het onderhoud bij Scania. Scania is een producent van onder meer vrachtwagens. De fabriek in Zwolle is de grootste en modernste assemblagefabriek in de wereld.

Inspectie én onderhoud
Het verantwoordelijke onderhoudsbedrijf is SPIE. Dit bedrijf heeft de inspecteurs van Parkstad Inspecties ingehuurd als onafhankelijk en deskundige partij. Zo voorkomt het bedrijf dat ‘de slager zijn eigen vlees keurt’. Eén keer per jaar ligt het productieproces 4 weken stil. Technische installaties worden geïnspecteerd en er vindt tegelijkertijd onderhoud plaats op 1/5 van het totale fabrieksterrein. Dit gebeurt volgens een strak protocol en dito planning. De bevindingen van de inspecteurs worden door de onderhoudsmonteurs ter plekke opgepakt. Teamwork! Daar zijn SPIE, Parkstad Inspecties en natuurlijk de opdrachtgever Scania trots op.

Mocht je als monteur nieuwsgierig zijn naar de rol van inspecteur, dan neem een kijkje op de website van Parkstad.

Terug naar overzicht