Erkenning goed lichtadvies

Techniek Nederland heeft het definitieve startschot gegeven voor de erkenningsregeling binnenverlichting. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een bedrijf beschikken over de erkenningsregeling voor laagspanningsinstallaties van InstallQ en de cursus Lichtadvies Binnenverlichting volgen. Na het volgen van deze cursus ben je in staat de klantwensen om te zetten in een onderscheidend lichtadvies dat tevens voldoet aan de actuele wet- en regelgeving, arbeidsomstandigheden en comfort.

Winst
Voorzitter Rob van Veen van FEDET/NLA: “Met deze erkenningsregeling laten Techniek Nederland en FEDET/NLA zien hoe krachtenbundeling in de keten leidt tot méér kwaliteit. Dat is winst voor de leverancier, de installateur en vooral voor de klant!” Volgens voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland is er nog een wereld te winnen door het toepassen van innovatieve verlichtingsconcepten. “Te veel bedrijven hebben nog altijd een onnodig hoge energierekening en zijn een dief van hun eigen portemonnee. Bovendien zijn investeringen in bijvoorbeeld slimme ledverlichting razendsnel terugverdiend.”

Binnenverlichtingsinstallateurs kunnen een handje helpen de doelstellingen van het Klimaatakkoord te behalen. Als Nederland overstapt op ledverlichting betekent dat een reductie van ruim 3 Mton CO2, een besparing die gelijk is aan het jaarlijkse stroomverbruik van 3 miljoen huishoudens. Terpstra vindt het dus belangrijk dat verlichtingsbedrijven de nieuwe erkenning halen.

De nieuwe erkenningsregeling is een initiatief van ondernemersorganisatie Techniek Nederland en de brancheorganisatie voor fabrikanten en leveranciers van verlichting, FEDET/NLA. Beide organisaties werkten daarbij samen met opleidingsfonds OTIB en kwaliteitsorganisatie InstallQ.

Bron: Techniek Nederland

Terug naar overzicht