Energielabel C? Weet wat er speelt!

Stappenplan energielabel CElk kantoorgebouw met een oppervlakte groter dan 100 m2 aan kantoorfuncties moet minimaal energielabel C hebben op 1 januari 2023. Dit geldt alleen in gevallen waarbij 50% of meer van de totale oppervlakte van het gebouw een kantoorfunctie heeft. De meest logische stap is om te starten met het beperken van het energieverbruik. Oude verlichting vervangen door LED is hierbij vaak de meest logische stap, die nog niet altijd genomen is.

Er zijn 5 stappen naar energielabel C

1 Ga het gesprek aan
Een ombouwoperatie naar Energielabel C lijkt complex. Toch volstaan bij het voldoen aan overheidseisen vaak maar enkele stappen. Om het gesprek met je klant goed te laten verlopen, hebben wij het Spoorboekje voor installateurs voor je gemaakt. Hiermee begeleid jij je klant stap voor stap op weg naar het label.

2 Bepaal de maatregelen
Verledden is een effectieve eerste stap op weg naar Energielabel C. Maar soms is meer nodig. De onafhankelijke adviesinstantie Klimaatroute geeft jouw klanten via een quickscan snel en objectief advies over wat er voor het label nog moet gebeuren.

3 Maak een lichtplan
Soms is verledden niet meer dan het vervangen van bestaande armaturen. Het is een goed moment voor een check van het benodigde aantal lichtpunten.

4 Bestel goede producten
Heb je eenmaal een beeld van hoe je wilt verledden, vergeet dan ook de details niet: uitvoering, lichtkleur, opties, etc. Goed, beter, (aller)best: onze lichtcatalogus helpt je verder!

5 Certificaat
De LED-verlichting is geïnstalleerd en mogelijk zijn extra energiebesparende maatregelen getroffen. Je bent nu bijna klaar! Rest je nog contact op te nemen met een EPA-U gecertificeerd adviseur. Na controle kent hij Energielabel C toe.

Vraag nu de gratis handige informatiemap aan en neem je jouw klanten stap voor stap mee op weg naar energielabel C. Ga nu het gesprek aan!

Terug naar overzicht