Corona bestrijden met licht?

Corona bestrijden met lichtDe uv-c-verlichting van Signify wordt opgehangen in de kleedkamers van het Philips Stadion en van trainingslocatie De Herdgang. Ook de medische ruimte op De Herdgang krijgt enkele van deze lampen. De uv-c-verlichting breekt het DNA van micro-organismen af, inclusief virussen en bacteriën. Deze worden onschadelijk gemaakt en kunnen zich niet meer vermenigvuldigen. De uv-c-lampen van Signify desinfecteren continu de lucht en hebben een piekstraling van 254 nanometer.

PSV heeft de afgelopen periode tijdens de tweede coronagolf te maken gehad met veel besmettingen. Commercieel directeur Frans Janssen van PSV denkt dat de lampen de club zullen helpen. “Het waarborgen van de gezondheid van de spelers is voor ons enorm belangrijk en essentieel voor de voortgang van de wedstrijden.”

Uit een studie van de Universiteit van Boston zou blijken dat uv-c-verlichting doeltreffend is in de strijd tegen het coronavirus. Het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is hier echter nog niet van overtuigd. Wordt vervolgd, zullen we maar zeggen.

Terug naar overzicht