Alles over de warmtepomp

Volgende week verschijnt het zomernummer van Henk & Fred. Daarin staat het thema ‘de warmtepomp’ centraal. Met onder andere een interview met directeur Edwin Hoogerwerf van Daikin. Volgens hem zijn zowel de consument als de installateur vaak onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden van de warmtepomp. En dat een goed functioneren daarvan staat en valt bij een goed geïsoleerd huis. Dit in combinatie met vloerverwarming of een andere vorm van LT-verwarming.

Warmtepompleverancier Daikin startte vorig jaar met de campagne ‘Ready voor Het Nieuwe Verwarmen?’. Met daarbij een handige tool waarmee zowel de eindklant als de installateur een warmtecheck kan doen bij een woning. Om zo te zien of een huis warmtepomp-proof is. Sportanalist en oud-schaatser Erben Wennemars is één van de boegbeelden van deze campagne. Henk en Fred zochten hem voor het juni-nummer thuis op in het Overijsselse Dalfsen en vroegen hoe duurzaam hij eigenlijk zelf is.

Tenslotte in de rubriek ‘Kortsluiting’ 10 leerzame weetjes over de warmtepomp. Houd de brievenbus dus goed in de gaten. Het juni-nummer van Henk & Fred valt vanaf volgende week bij je op de mat!

Terug naar overzicht