90 startups op CES

Techbeurs CES wordt normaal gesproken in januari gehouden in Las Vegas waar ze gemiddeld duizenden bezoekers mogen verwelkomen, maar door corona is het omgetoverd tot een digitaal evenement. Gisteren, op 11 januari, werd het Nederlandse hoekje, het Netherlands Tech Square, geopend door staatssecretaris Mona Keijzer en Prins Constantijn, voorman van koepelorganisatie TechLeap.

De deelnemers
Onder de ruim 90 Nederlandse deelnemers – nog nooit waren het er zoveel – zijn bedrijven die zich bezighouden met quantumtechnologie, het milieu, of technologie willen gebruiken om de gezondheid van mensen te verbeteren.

Ook twee oud-medewerkers van LightYear zijn vertegenwoordigd. Zij maken met Squad Mobility vergelijkbare stadsautootjes op zonne-energie. PAL-V laat zijn vliegende auto’s zien, Hardt uit Delft zijn hyperloopsysteem en Hydraloop laat zien hoe mensen water kunnen besparen door douche- en wasmachinewater te zuiveren.

High-tech
Natuurlijk krijgen bezoekers ook een kijkje in de toekomst van tv’s. Fabrikanten als LG, Samsung en Sony zetten in op nieuwe schermtechnieken zoals microled en miniled. Naast consumentengadgets laten bedrijven ook veel toepassingen voor de gezondheidszorg zien. Onder meer draagbare sensoren, luchtreinigers en high-tech mondkapjes.

Wil je op de hoogte blijven? Bright volgt CES op de voet en post regelmatig updates.

Terug naar overzicht