7 handige vakantie-apps

1. DUOLINGO
Duolingo is een app waarmee je op een leuke en handige manier talen leert. Vanuit het Nederlands kun je alleen Engels leren. Maar beheers je dat goed, dan kun je vanuit het Engels nog veel meer talen leren. Duolingo bevat allerlei leuke mini-games, waarmee je jouw lees-, schrijf- en spreekvaardigheid kunt oefenen. De app heeft ook features als Duolingo Stories en Duolingo Podcasts op Spotify.

2. TRIPIT
Vaak heb je al je vakantieboekingen en -reserveringen los in je mailbox staan. Van vliegtickets tot hotelreserveringen en van de huurauto tot de excursies. Je zou bijna het overzicht verliezen. Geen paniek! Stuur al je mailtjes naar plans@tripit.com en download TripIt. Deze app maakt een gepersonaliseerd reisschema voor je. Zo hoef je niks meer uit te printen en heb je alle reisplannen op één plek.

3. PACKPOINT
Deze app is handig bij het inpakken van je tas of koffer. PackPoint geeft inpaktips en -advies op basis van jouw vakantiebestemming. Maak een profiel aan en vul bestemming, de duur van je reis en het type reis dat je maakt in. PackPoint maakt dan een inpaklijst, helemaal afgestemd op de reis die jij gaat maken. De app houdt daarbij ook rekening met de actuele weersvoorspelling. Dat is nog eens handig!

4. SCHIPHOL APP
Vlieg je vanaf Schiphol, dan is het handig om van tevoren de Schiphol app te downloaden. Thuis kun je dan al zien bij welke incheckbalie en gate je moet zijn. Maar ook of je vlucht vertraging heeft of niet.

5. ANWB ONDERWEG
Deze reisapp van de ANWB geeft alle informatie voor onderweg: verkeerssituaties, file alerts, parkeertarieven, actuele benzineprijzen en natuurlijk ook het nummer van de Wegenwacht. Sommige functies – zoals File Alert – zijn alleen voor ANWBleden, alle andere functies zijn toegankelijk voor iedereen.

6. UBER & 7. MOOVIT
Twee onmisbare vervoerapps voor op reis. Allereerst natuurlijk die van Uber. Uber rijdt tegenwoordig in bijna alle grote steden en je kunt je vaak zelfs laten ophalen van het vliegveld. Ga je met het openbaar vervoer, download dan de app van Moovit. Met daarop het openbaar vervoer in meer dan 1.500 steden.

Terug naar overzicht